fbpx

Danes imam pa jaz 𝐫𝐨𝐣𝐬𝐭𝐧𝐢 𝐝𝐚𝐧. Že 47-ti zaporedni.

A veš koliko svečk je to. Wau. 🥳

Ne, nimam ga 1. aprila. Čeprav marsikdo to misli, hehehe.

Se spomnim nazaj, kako sem se včasih na rojstni dan pripravljal dlje časa.

Ko sem bil najstnik, celo pol leta. Je bilo treba počasi pretakati alkohol iz flaš staršev, da niso opazili 🙈. Ga je bilo tako dovolj? Glede na izkušenost in prenašanje smo ga itak imeli hitro dovolj, še hitreje preveč.

Kasneje sem se po dva meseca pripravljal, kaj bom skuhal. Sem probaval, pa testiral, pa se lovil. In potem dva dni to kuhal. Vedno sam. Nima kdo kaj pipati 😨.

Zdaj? Zdaj pa mi ni več treba. Zdaj bom uporabil recepte iz S.planerja in iz mojih delavnic. So dovolj dobri❓ Seveda, božanski. Drugače jih ne bi dal notri. Same simpl sestavine, malo dela, pa top okusi. Rabim sploh kaj drugega❓

Okusi bodo celo boljši kot takrat, ko je bilo 10 ur kuhanja, 100 sestavin pa 200 umazanih posod. Moji živci pa na 300.

Sproti bom zlagal v pečico, ki bo segreta na 80 stopinj Celzija. Zakaj❓ Ker je to temperatura, kjer hrana obdrži do 2 uri temperaturo in strukturo. Da delam lepo u izi, pa da počaka, da se vsi usedejo, da nazdravimo, da odpojejo “Vse najboljše” in da jim v miru postrežem.

Če je to (glede temperature) zate nova informacija, si objavo shrani 💾.

Zakaj bi si zakompliciral dan? Sploh ker je moj, rojstni. Želim ga uživati in se v miru veseliti z domačimi.
🥳

Danes bo, kar čutim, en čudovit dan. Poln sreče in veselja.
Mwa, lupčka.
😘

Vse dobro,
Sašo