fbpx

Pečena polenta

RATATUJ 9

Sestavine

100 g instant polente
zelenjavna jušna osnova
50 g parmezana
1 paradižnik
1 žlička posušene bazilika

Priprava

Polento skuhaj v zelenjavni jušni osnovi v razmerju, kot je napisano za vašo polento. Vmešaj polovico parmezana. Dodaj narezan paradižnik in nasekljano baziliko. Namaži na peki papir, debeline 1,5 cm. Pusti ohlajati 10 minut. Posuj s preostalo polovico parmezana ter preloži v pečico pod žar funkcijo, za 5 minut.

Nasveti

Lahko ješ kot samostojno jed ali pa kot prilogo. Jaz sem medtem na olivnem olju tri minute pekel še kozice. Posoli jih, pokapljaj z limono in položi na polento.

Dodaj odgovor

Sestavine

100 g instant polente
zelenjavna jušna osnova
50 g parmezana
1 paradižnik
1 žlička posušene bazilika

E-KNJIGA 30 hitrih in preprostih obrokov