fbpx

Bouchée à la Reine

bouchée à la Rein

Sestavine

– 1 zavitek listnatega testa
– 1 jajce (stepeno za premaz)
– 200 g piščančjih prsi (narezanih na majhne koščke)
– 100 g gob (narezanih na rezine)
– 1 čebula (drobno sesekljana)
– 2 stroka česna (drobno sesekljana)
– 200 ml piščančje juhe
– 100 ml smetane za kuhanje
– 2 žlici moke
– sol in poper po okusu
– svež peteršilj ali timijan (za okras)

Priprava

Priprava peciva: 1. Segrej pečico na 200°C. 2. Listnato testo razvaljaj na rahlo pomokani površini. 3. Z okroglim modelom ali kozarcem izreži kroge premera približno 8 cm. 4. Dva krog pusti cela, iz iz ostalih pa z manjšim modelom izreži manjše kroge, da dobiš velike in male obroče. 5. Testo premaži s stepenim jajcem, nato pa na prvi (celi) krog položi ostale kroge(večje in manjše – poglej video). 6. Položi na pekač obložen s papirjem za peko in peci približno 15-20 minut, dokler testo ne postane zlato rjavo in hrustljavo. Priprava nadeva: 1. V veliki ponvi stopi maslo in na njem popraži sesekljano čebulo in česen, dokler ne postaneta mehka in zlato rjava. 2. Dodaj koščke piščanca in gobe ter na vroči ponvi praži, dokler piščanec ni več roza (približno 5 – 7 minut) . 3. Potresi moko po mesni mešanici in dobro premešaj, da se moka enakomerno porazdeli. 4. Postopoma dodaj piščančjo juho in smetano, medtem ko stalno mešaš, da dobiš kremasto omako. 5. Začini s soljo in poprom po okusu ter pusti, da se kuha še nekaj minut, dokler omaka ne postane gladka in gosta. Sestavljanje: 1. Pečene košarice listnatega testa napolni s toplim nadevom. 2. Okrasite s svežim sesekljanim peteršiljem ali timijanom

Dodaj odgovor

Sestavine

– 1 zavitek listnatega testa
– 1 jajce (stepeno za premaz)
– 200 g piščančjih prsi (narezanih na majhne koščke)
– 100 g gob (narezanih na rezine)
– 1 čebula (drobno sesekljana)
– 2 stroka česna (drobno sesekljana)
– 200 ml piščančje juhe
– 100 ml smetane za kuhanje
– 2 žlici moke
– sol in poper po okusu
– svež peteršilj ali timijan (za okras)

dekorativna in praktična stojala za nože