Drobno nasekljamo čebulo ter česen.
Česen začnemo pražiti že na hladni ponvi, na hladnem ognju, da se tako ne zažge.
Ko se segreje, dodamo še čebulo in pražimo še 5 minut.
Dodamo jušno osnovo, na kocke narezano bučo ter 1,3 l vrele vode. Jaz je ne lupim. Lahko pa jo.
Počakamo, da ponovno zavre, nekajkrat postrgamo muškatnim oreščkom ter na zmernem ognju pokrito kuhamo 15 minut.Zmiksamo s paličnim mešalnikom. Na vroči ponvi popražimo sezamova semena ter jih potresemo po juhi.
Dodamo že svež peteršilj, za svežino.
Bučna juha s sezamom
- do 30 min
- Kosilo, Vecerja
- Vegetarijanec, Vegan, Brez glutena, Fitness
- preprosto
Sestavine
1 kg hokaido buče
1 čebula
3 stroki česna
1,2 kokošje jušne osnove
muškatni orešček
sezamova semena
Priprava
Nasveti
Hokaido buča se lepo dopolnjuje z začimbami, kot so ingver, koriander, muškatni orešček, peteršilj, timijan, rožmarin, česen, bazilika, cimet. Ima sladek okus in kremasto teksturo, zato je top za juho.