fbpx

Čokoladno srce

Mesano z ljubeznijo 1

Sestavine

tortilja 1
cimet
vanilijev sladkor 4 x 10g
mascarpone 200 g
čokoladni namaz 100 g
sladka smetna 70 g
zmrznjeni gozdni sadeži 1/4 skodelice

 

peki papir
pečica na 180 stopnjah
mikser
zobotrebci

Priprava

 

Recept:

Pečico segrejemo na 180 stopinj.

Iz tortilje narežemo trakove širine 3 cm.

Trakove premažemo z malo maskarponeja. Nanj posujemo vanilijev sladkor in cimet, pritisnemo, da se vtreta.

Oblikujemo krog ali srce. Spnemo z zobotrebcem in damo v pečico za 10 minut.

V posodo za stepanje damo polovico maskarponeja. Zmešamo. Dodamo vanilijev sladkor (30 g) in sladko smetano ter zmiksamo, da nastane kremasta smetana. Preložimo v kozarec in damo v hladilnik.

Zmešamo še drugo polovico maskarponeja in čokoladni namaz. Damo v hladilnik.

S paličnim mešalnikom zmiksamo zmrznjeno sadje. Damo v skrinjo.

Tortiljine kroge (srce) nekoliko ohladimo in odstranimo zobotrebce. Napolnemo jih leže.

Najprej čokolado. Nato sadje. Na krožnik položimo smetanov namaz, nanj sladico in posujemo s cimetom.

 

 

Dodaj odgovor

Sestavine

tortilja 1
cimet
vanilijev sladkor 4 x 10g
mascarpone 200 g
čokoladni namaz 100 g
sladka smetna 70 g
zmrznjeni gozdni sadeži 1/4 skodelice

 

peki papir
pečica na 180 stopnjah
mikser
zobotrebci

dekorativna in praktična stojala za nože