fbpx

Kraška Rižota

Screenshot 20221219 160420 Gallery

Sestavine

330 g riža
140 g pršuta
180 g radiča
2 dl goveje juhe
2 dcl refoška
50 g masla
1 majhna čebula
parmezan
sol
poper

Priprava

Čebulo na maslu podušimo. Dodamo nacufan pršut in popražimo. Radič splaknemo z mrzlo vodo, da izgubi grenkobo. Dodamo ga v ponev, da med mešanjem ovene. Usujemo riž in ga eno minuto pražimo. Zalijemo s vinom in pol kozarca juhe. Ko riž  tekočino popivna, prilijemo drugo polovico juhe. Dosolimo  in poporamo.

Ko je riž skuhan (15 minut – odvisno od riža) , primešamo maslo in potresemo s parmezanom.

 

Dodaj odgovor

Sestavine

330 g riža
140 g pršuta
180 g radiča
2 dl goveje juhe
2 dcl refoška
50 g masla
1 majhna čebula
parmezan
sol
poper

E-KNJIGA 30 hitrih in preprostih obrokov