fbpx

LIGNJI S KROMPIRJEM

Untitled

Sestavine

300 g lignje
2 rdeči papriki
400 g krompirja za peko
1 strok česna
1 čili (po želji)
0,5 dl olivnega olja
1/2 limone
1 pest peteršilja
sol, poper, timijan

Priprava

  1. Najprej narežite krompir na 1 cm velike koščke. Nato ga na srednji temperaturi na olivnem olju pecite 5 minut. Začinite ga s timijanom, poprom in soljo.
  2. Medtem narežite rdečo papriko. V kozarec vlijte olivno olje, malo popra in nasekljan česen.
  3. Lignje narežite na krogce, pri čemer pustite glave in lovke v kosu.
  4. Po prvih 5 minutah peke krompirja, dodajte malo vode in zmanjšajte temperaturo. Nadaljujte s kuhanjem še 15-25 minut. Krompir mora postati skorajda zapečen. Čas kuhanja bo odvisen od debele krompirjevih koščkov.
  5. Dodajte narezano papriko in kuhajte še 4 minute.
  6. Naribajte limonino lupinico in iztisnite sok iz polovice limone. Dodajte sesekljan peteršilj, prelijte s polovico olja s česnom in prestavite na krožnik.
  7. V ponev dodajte drugo polovico olja s česnom in povečajte temperaturo na najvišjo. Lignje pecite 2 minuti in nato prestavite krompirju.

VIDEO 👇

Dodaj odgovor

Sestavine

300 g lignje
2 rdeči papriki
400 g krompirja za peko
1 strok česna
1 čili (po želji)
0,5 dl olivnega olja
1/2 limone
1 pest peteršilja
sol, poper, timijan

BREZPLAČNA E-KNJIŽICA