- Najprej narežite krompir na 1 cm velike koščke. Nato ga na srednji temperaturi na olivnem olju pecite 5 minut. Začinite ga s timijanom, poprom in soljo.
- Medtem narežite rdečo papriko. V kozarec vlijte olivno olje, malo popra in nasekljan česen.
- Lignje narežite na krogce, pri čemer pustite glave in lovke v kosu.
- Po prvih 5 minutah peke krompirja, dodajte malo vode in zmanjšajte temperaturo. Nadaljujte s kuhanjem še 15-25 minut. Krompir mora postati skorajda zapečen. Čas kuhanja bo odvisen od debele krompirjevih koščkov.
- Dodajte narezano papriko in kuhajte še 4 minute.
- Naribajte limonino lupinico in iztisnite sok iz polovice limone. Dodajte sesekljan peteršilj, prelijte s polovico olja s česnom in prestavite na krožnik.
- V ponev dodajte drugo polovico olja s česnom in povečajte temperaturo na najvišjo. Lignje pecite 2 minuti in nato prestavite krompirju.
VIDEO 👇