fbpx

Solatni koktajl

Untitled

Sestavine

tortilja 2
olupljene gambere (kozice, škampe) 200 g
avokado 1
češnjevi paradižniki 200 g
mlada čebula 3
solata 1 glavica
limona 1
majoneza 3 žlice
kečap 2 žlici
sol
poper
olivno olje

 

Priprava

Tortiljo oblikujemo v skledico.

Zataknemo z zobotrebcem. Pečemo na peki papirju 8 minut na 180 stopinjah, na srednji rešetki.

Avokado, paradižnike, solato, mlado čebulo narežemo ter združimo s sokom polovice limone, posolimo ter popopramo.

Gambere popečemo na vroči ponvi na olju, 3-4 minute.

Gambere vmešamo v zelenjavo, vse skupaj preložimo na posodice iz tortilj.

Daj ga ven. Zobotrebec.

Zmešamo kečap, majonezo, sok pol limone, dodamo ščepec soli in poper.

Dodamo še 2 žlici vode, da postane omaka bolj tekoča. Polijemo po solati in

Vse dobro

Dodaj odgovor

Sestavine

tortilja 2
olupljene gambere (kozice, škampe) 200 g
avokado 1
češnjevi paradižniki 200 g
mlada čebula 3
solata 1 glavica
limona 1
majoneza 3 žlice
kečap 2 žlici
sol
poper
olivno olje

 

BREZPLAČNA E-KNJIŽICA