fbpx

Kam gredo cene hrane?

Veš o čem vedno bolj pogosto teče pogovor? O hrani.
Zaradi dviga cen, zaradi svinjarije in zoprnih E-jev, ki jih dajejo notri, in zaradi količine uporabne hrane, ki jo odvržemo v smeti, prihaja hrana vedno bolj v ospredje pogovorov.

In prav je tako. Mora nas skrbeti. Moramo vedeti in gledati, kaj damo vase.

Ravno danes dopoldne sem na že razmočeni klopi pil jutranjo, dišečo kavo. In se brigal zase. No, priznam, nisem se. Vlekel sem na ušesa.

Ujel sem kot že ničkolikokrat zadnje čase isti pogovor:
“Kaj bi lahko kuhali?”
“Kako se je vse podražilo!”
“Spet smo metali stran neuporabljeno hrano!”

Malo je manjkalo, da nisem vstal in rekel “ Khm, Khm, imam rešitev za vas. Poznate S.PLANER?”  Pa nisem. Zakaj? Ne vem. Ne me zdaj napasti, da bi moral, ker bi jim s tem pomagal. Vem. Bom naslednjič. Obljubim. Zaradi njiju.

Rad pomagam ljudem, ki so si za cilj izbrali, da bi radi bolj zdravo in manj komplicirano kuhali, pa jim občasno zmanjka idej, časa ali pa znanja. V prvem video (lahko ti pošljem link) pred dvema letoma pa še malo, sem citiral točno to, kar čutim še danes “Če imaš neko znanje in ga ne deliš naprej, si sebičen.”

Vse to, je moj “ZAKAJ” sem se sploh spravil pisati S.PLANER. Ker ti reši vse to. In še kaj. Da ga vzameš v roke in se nariše na ustih OOOO, kako je dober. Pa ko veš, da ti ni treba razmišljati o naslednjem kosilu. Si predstavljaš ta občutek? ZATO.