fbpx

Tak sem bil pred dvema desetletjema

424937932 907143078085877 8928326175158246609 n

Bil sem širokokoten kot tisti monitorji v ozadju, z viškom kilogramov. Nisem se počutil rano najbolj. Kaj se je spremenilo, da imam zdaj več energije in manj kil? Življenjski stil in pristop h kuhanju! V prehitrem tempu življenja se mi zdi, da je pristop k ustvarjanju v kuhinji še kako potreben in dobrodošel, saj je hrana, skuhana doma, lahko veliko bolj kakovostna, bogata in energijsko polna.

Dokler si nisem vsaj okvirno splaniral, kaj bom jedel, nisem toliko užival v zdravi hrani. Mislil, sem, da je to lahko le dolgočasen piščanec, dolgo dušen telečji zrezek, riž na 1001 način, testenine na 1002 načina, z omakami in solato. Ko je bil čas za jesti in si nisem prinesel s sabo malice, sem imel na izbiro slabo rešitev iz avtomata, včerajšnji kos pice ali pa malico zunaj, po kateri pa me je vleklo v pančevo deželo. Potem pa sem se vprašal: “Mi je težje kuhati ali stalno izgubljati višek teže in se boriti s pomanjkanjem energije.?” Ampak kdo ima čas kuhati celo uro za kosilo?

Kaj pa, če lahko nekaj skuham v pol ure, kar mi bo povrnilo zdravje in dobro počutje? Zakaj pa ne. Tako sem si začel načrtovati obroke, kar je privedlo do tega, da sem začel uživati v hrani, ki mi daje energijo, namesto da bi mi povzročala nelagodje. Sčasoma sem začel opažati spremembe. Ne le, da sem izgubil neželene kilograme, ampak sem pridobil tudi več energije, boljšo prebavo in splošno dobro počutje. In to je tisto, kar me še naprej motivira, da se držim svojega načrta in svojih ciljev.

Ko gledam nazaj na svojo pot, se zavedam, kako pomembno je bilo spoznati, da lahko s preprostimi, a zavestnimi odločitvami spremenim svoje življenje na bolje.

In zato sem tukaj, da delim svoje izkušnje, nasvete in recepte s teboj. Kaj vse je mogoče doseči s skodelico dobre volje, ščepcem navdiha in vmešano ljubeznijo do dobrega obroka. Hvala, ker si ob meni.