fbpx

Ali res obstaja univerzalna dieta?

Tole mi gre na jetra. Preko ┼żelodca. ­čśĘ

Stalno smo preplavljeni s prehrambnimi informacijami in najnovej┼íimi dietami, da je vpra┼íanje ┬╗Kaj naj jem?ÔÇŁ postalo prete┼żko.┬á Odgovor po navadi zaupamo kar spletnim ÔÇťstrokovnjakomÔÇŁ, ki je vsak zase najve─Źji strokovnjak, ostali pa so vsi neumni. Taka komunikacija je postala navada in se bojim, da tudi ┼że normala.

A najbolj┼íi strokovnjak za normalno prehrano je prav telo. ─îe ga poslu┼ía┼í, ti v─Źasih potihoma, v─Źasih na glas (kaj pa ropota┼í?) pove, kdaj je pa res dovolj. Dovolj te hrane. Dovolj napa─Źne hrane. Zate. Zanj.

─îe se po dolo─Źeni hrani ne po─Źutim dobro in me vle─Źe na rit ali na kav─Ź, veke pa mi nevidna sila vle─Źe proti tlom, potem ima telo veliko dela, da prebavi. In za vsakega je to druga hrana.

Zame so to beli sladkor, bela moka, ─Źebula. Prijateljica Deana mi je zadnji─Ź rekla “Bela moka rito poka”. Hahaha. Huda.

Poslu┼íam svoje telo. Zdaj ga par tednom ─Źez vikend malo serjemo. S hrano mislim. Praznujemo skoz nekaj. In kandida se mi spet ogla┼ía. Ampak jo ─Źez teden umirim. To re┼íujem tudi z zdravimi sladicami. Ampak isto u izi, kot vse ostalo. Par minut dela, pa adijo.

 

Vse dobro,
Sašo