fbpx

fila je pomembna

Rad filam. Dejstvo. Tako kot paprike, je potrebno tudi življenje nafilati s kvalitetnimi stvarmi. Kvalitetnimi dogodki. Kvalitetnimi spomini. A kar je meni kvalitetno, je nekomu drugemu brezvezno. In obratno.

Včeraj sem bil na Rammsteinih. Za marsikoga predivja glasba. Spektakel nepopisen. Ansambel je znan po tem, da skozi liriko subliminalno izraža kritiko družbi. Evo. Zdaj sem povedal vse tujke, kar jih vem. Sem kar malo utrujen. Drugače pa ja, še danes danes vibriram, tako so ga žgali. Pa ne gril. Rock. Čeprav ob vsem tistem ognju, mi je bilo žal, da nisem prinesel kaj za speči. Ampak to je moja glasba. Ta me nafila. Moja strast.

Na jetra mi gredo ljudje, ki se čredno smejijo in pomanjšujejo strasti drugih, samo da lahko pumpajo svoj ego.  Moja generacija se predvsem na spletu ne zna več obnašati. Nobenega bontona ne premorejo več. Najstniki so pred nami iz Facebooka pobegnili na Instagram. Iz Instagrama na TikTok. Bojim se, da jim bomo tudi TikTok uničili. Vsi nekaj pametujejo in so najbolj pametni. Nihče pa ne pomisli več kaj bo povedal. Pač ni tvoja glasba. Ok.

Tudi na kulinaričnih straneh je že isto. Res obstajajo le najboljše paprike, ki so narejene samo tako kot jih znaš, ali so lahko tudi drugačne? Jaz jih delam v pečici. U iz. Nekdo bi lahko rekel “to ni to”. Res je. To je nekaj drugega. Ti, ki so jih v delavnici naredili, jih sedaj pogosto delajo. To je to. Manj časa, manj sestavin, manj postopkov, polno okusa in več časa zase. To je to. Nova ideja, novo znanje, nova izkušnja.  Ampak, če si jo sploh želiš. Take recepte sestavljam, ker te razumem. Ker je tudi meni bilo kuhanje včasih samo nujno zlo, dokler si ga nisem poenostavil. ✔ Zdaj ga poenostavljam še drugim in pri tem noro uživam. Najbolj, ko vidim ponos, ki ga doprinesem. Pa naj bo to polno zaposlena mamica, ki je ponosna, ko mali vse pojedo, ko jo mož spet pohvali, študent, ki nima časa zdravo jesti ali pa nadobuden domači kuhar, ki išče drugačne ideje. Tudi to me fila.

Vse dobro,
Sašo