fbpx

Kje so vsi recepti?

Te spet čaka iskanje novega recepta za kosilo? Najlažje ga najdeš na spletu. Recept. Ne vprašanje. Ta pride kar sam od sebe. Iz sosednje sobe. Čeprav ga nihče ne kliče. Kar pride, “Kaj bomo jedli?”

Itak jih imaš ogledanih in shranjenih vsaj 100. Shranjuješ, pa prepisuješ, pa printaš. Kje je že tisti shranjeni. Na kateri strani že? U, lej kere dobre kopalke. Saj jih ne mislim zdaj kupiti, lahko pa za drugo leto. Ampak ne bodo take, ki so bile letos popularne. Te, ki imajo samo štrik med ritnicami. Kar neki. Pol riti jim je ven gledalo. Kaj pol, cela rit.

Vsakič, ko sem letos na plaži videl take, sem rekel “Anja, lej, spet ena, k rit kaže, kera groza, ane” in potem sva jo skupaj gledala. Zdaj bom za nazaj tepen, hehehe.

Pa lej to denarnico. A samo toliko je? Poceni. Kje naročim … Vmes itak trikrat pozabiš, kaj je bil prvi razlog iskanja. Aja. Recepti. Hitro izbereš ene recept, napišeš seznam surovin na listek in gas gas v trgovino. Joj, spet vrsta.

Ko prideš domov, pa itak ugotoviš, da je vsaj ena stvar iz seznama ostala na polici. Ali pa je na polici niti nimajo. Tudi to se vedno bolj pogosto dogaja. Je res? Je. Vem. Znano. Doživeto.