fbpx

Kuhinja je bila moja sovražnica

Danes ti zaupam, katere so zame najpomembnejše začimba, ko kuham za druge.

Nekaj let nazaj, sem za rojstne dneve delal komplicirane, specialne stvari. Njami. Zanimive. A sem bil v glavi žal odsoten. Že par dni prej, na dan kuhanja, pa naslednji dan, ko je bilo treba to bombo očistiti. Na sebi sem imel 5 – 7 hodne menije, za 10- 12 ljudi. In zarisano časovnico. Vedno se je kdo našel, ki je kar po svoje malo nalagal, ker je bilo dolgčas. Jaz pa v zrak, zakaj ne počaka, da naložim, kot sem si zamislil. Saj navzven se ni videlo. Navznotri sem bil pa kot mali otrok, ki bi najraje pobral z mize vse igrače in odhitel jokat na drevo. “Noben se ne bo igral. Nobeeeeen.”

Potem pa so sta hčeri predlani rekli ”Daj, skuhaj nekaj, kjer ne boš car kot kuhar, ampak, da boš fotr, da boš z nami”. Res si zaslužijo moj čas, da se tudi podružim z njimi. Moja družina in ostale živali. Rad jih imam. Zdaj delam hitrejše, zanimivejše jedi. Večino fint in for sem vnesel v S.PLANER, kjer poleg receptov opišem še trike za priprave, kombinacije, planiranje … Vse, kar uporabljam, da si poenostavim kuhanje. Vse, kar rabiš, da si poenostaviš kuhanje. Zato sem ga tudi naredil.

Izkoristi še najboljše začimbe – dobro voljo in zabavo, že pri samem planiranju in pripravi. A ne samo za praznovanja. To počni prav vsak dan. Pa vnesi ljubezen, ki jo predaš skozi kuhanje. Ta se zelo čuti. Zato pa je mamina  hrana, najboljša hrana.