fbpx

Kuhinja je bila moja sovražnica

“Kuhinja je bila moja sovražnica, saj sem opazovala mojo mamo, ki je po več ur dnevno preživela v kuhinji, da so obroki (po)polni. Na tvoji delavnici sem opazila, da je kuhinja lahko tudi “igračkanje”. Ni treba vedno juhe, glavne jedi, solate in sladice … Življenje si je potrebno poenostaviti. Kolikor gre. Kmalu bom preizkusila prvi recept iz “s.planerja”. Komaj čakam, jedi izgledajo vrhunsko.

To mi je komentirala Amanda. Kje je razlog, da se s tem obremenjujemo? A ni važno le to, da telo dobi hranljive stvari, da se ti po jedi ne spahuje in te ne napenja. Klasično nažiranje nima več smisla. Nismo več tako fizično pridni, kot so bili naši predniki. Zakaj potem jemo isto?

Ja, naš tempo življenja in obveznosti med in ob službi so bistveno drugačne, kot so jih imele naše mame. Pa njihove mame …

Zato si poenostavi kuhanje in se ne sekiraj, če je tvoja mama kuhala po(polno). Tebi ni treba. Ne rabiš. Olajšaj si. Najdi petnajst do trideset receptov, ki so ti noro dobri in prični uživati. Glej, da so raznoliki, da ne temelji ves okus le na kaloričnih bombah. Da lahko po kosilu normalno delaš, se gibaš in te ne vleče le še na rit.

Moje mnenje.