Danes ti zaupam skrivnost, kako sem odpravil želodčne težave, ki mi jih je povzročal česen. Nič več tablet ali “čarobnih” napitkov (ki pomagajo le tistim, ki so jih naredili), le preprosta sprememba v pripravi je bila potrebna!
Vsi poznamo jedi, ki nam povzročajo želodčne težave. Pri meni je to česen. Dolga leta sem se mu izogibal, ker me je vedno spravil v slabo voljo še ure po zaužitju. Če me nekaj napihne ali povzroči kislino, težko rečem, da mi je dobro, četudi je okusno.
Ampak, ker verjamem v drugo priložnost, sem dal priložnost tudi česnu in ga proučil. Ugotovil sem, da če odstranim kalček iz sredice česna, teh težav ni več. Če se tudi ti kdaj srečuješ z želodčnimi težavami, poskusi to metodo. Morda bo tudi tebi pomagala!
Podoben odnos imam s čebulo. Jedi, kjer le-ta izstopi (zaradi količine), so mi dobre le tistih 10 minut, dokler jem. Potem se mi razpoloženje spusti in dvigne balon v želodcu. V brezmesni kuharski (spletni) delavnici je recimo pražen krompir, kjer ni čebule. Hehe, vem, to ni pražen krompir. A vsi udeleženci brezmesne spletne kuharske delavnice, kjer ga pokažem, so ga opisali kot najboljši pražen krompir “ever”.
Našel sem ga po naključju, ker sem nekaj drugega testiral in naredil čudno kombinacijo. Presenečen sem ugotovil … omg, tole ima pa isti okus kot pražen krompir, kjer bi dodal še ocvirke. Si predstavljaš ta okus? Bolanija. Le da ta nima ne enega ne drugega in zato je bolj prijazen do želodca.
Po par poskusih in izboljšavah sem ga dodal v samostojno spletno kuharsko delavnico, kjer imamo brezmesne jedi. Naredil sem božansko jed iz krompirja – ne bom napisal pražen, ker se bodo slabovoljneži spet oglasili. Top.
Če te podobne jedi zanimajo, te vabim, da si ogledaš še ostale jedi iz mojih spletnih kuharskih delavnic. Tu (kliki 👉 ) www.futruizi.si/moje-delavnice/ so zbrane samo ekskluzivno najboljše jedi.
Tole s česnom pa le poskusi.