fbpx

Zakaj nas tega nihče ne nauči že v šoli?

Sedem let je vmes minilo ob spomina, opisanega v včeraj.

Ves ta čas sem si zjutraj pripravljal kosilo. Tako sem nabral že par 100 idej in kombinacije, ki so skupaj delovale. Pa par 10, ki nikakor ne. Tudi jaz sem marsikaj težko pogoltnil.

Sproti sem odkrival trike, kako kuhanje pospešiti ali rešiti zavoženo. Zmešano pravzaprav. Recimo hitrejše mehčanje masla … enostavno ga naribamo. Pa da če je jed prepekoča, da mlečna kislina (jogurt) nevtralizira pekoče.

Sem pa spoznal, najpomembnejše, da se da čisto dobro jesti, ne da se mi po obroku spahuje, me napihuje ali vleče v “pančevo deželo”. Šele takrat sem ugotovil, kako narobe sem jedel.

Potem pa je prišel marec 2020 in s tem zaprtje sveta. Aprila 2020 sem pričel na socialnih medijih (Futr u izi na Facebook in Instagram) kazati, kaj jem, ter s tem pomagal vsem, ki niso imeli ideje, kaj skuhati. Čisto nesebično naključje dogodkov.
In točno to počnem še danes. Pomagam ti priti do idej, receptov, sistema kuhanja, trikov, ki olajšajo kuhanje res “njamastih” u izi kosil, ki jih narediš v prej kot pol ure.

Kanali “Futr u izi”, kjer to predajam
Fb
Instagram
Tiktok
Youtube
www.futruizi.si

Mi že slediš? Če še kje ne, kar prični.

Vse dobro,
Sašo