fbpx

Zakaj obožujem september

Kljub temu da sem velik ljubitelj poletja (če odštejem dva tedna, ko je peklensko vroče) se še kako razveselim septembra. Zdaj se vse nekoliko umirja. U izi. Še otroci odidejo v šolo. Ne da so umirjeni, samo tebi jih ni treba cel čas gledati, za njimi pospravljati in jim stalno nekaj kuhati. Ti naši mali vražji angelčki.

Počasi zberemo razpršeno energijo, ki je poleti pohajkovala po piknikih, obiskih, izletih, dopustu in pogledamo, kje smo. Morda tudi kam želimo priti. Kaj želimo doseči. Tako kot mini novo leto. Glede ciljev in želja mislim. Ne glede žurov. To še pride. Ena taka mini analiza. U izi. Kaj si že dlje časa želiš urediti, pa nikoli ni bilo časa. Kdo ti lahko pomaga. Kako?
_ _ _

To je obdobje, ko se vlaga in toplota umakneta, zato lahko pričnemo vroče aktivnost boj pogosto izvajati tudi v stanovanju. Ne samo na vrtu, kjer se sosedje slinijo. Juhe, golaži, pečenke in podobne okusne stvari, ki božajo dušo in telo pridejo spet na štedilnike in v pečice. Ta hitre čez teden, ta dolge čez vikend.

Predstavljaj si, da pričneš kuhati in čez 33 minut te že zadene omamni vonj po njamesem kosilu. Mmm. Tudi jaz sem čez teden bolj ljubitelj “u izi” ta hitrih. Ne si komplicirati, če nimaš časa. Čez vikend je čas za igračkanje. Tudi v kuhinji.

Juha z ajdo, krompirjev golaž, polnjene paprike iz pečice …. Kar nekaj u izi idej, za pogreti dušo in telo, najdeš na tej spletni strani med recepti.