fbpx

Paradižnikova omaka s testeninami

paradižnikova omaka s testeninami

Sestavine

– 400 g svežih paradižnikov
– 2 stroka česna, drobno sesekljana
– 2 vejici sveže bazilike
– sol in poper po okusu
– olivno olje
– 300 g špagetov
– parmezan
– sveži listi bazilike za na konec

Priprava

1. Paradižnike olupimo in narežemo na koščke.
2. V veliki ponvi segrejemo olivno olje na srednji temperaturi.
3. Dodamo drobno sesekljana česnova stroka in ju pražimo približno 30 sekund, da zadišita.
4. Damo kuhati testenine.
5. Dodamo narezane paradižnike in vejici bazilike. Kuhamo približno 10 minut, da se paradižniki zmehčajo.
6. Odstranimo vejici bazilike in omako zmiksamo s paličnim mešalnikom ali v blenderju, dokler ne postane gladka.
7. Omako vrnemo v ponev in dodamo nekaj tekočine, v kateri so se kuhale testenine, da dosežemo želeno konsistenco.
8. Dodamo kuhane testenine in dobro premešamo, da se testenine enakomerno oprimejo omake. Tako, da ti na krožniku ne ostane nič omake, ampak, da omaka nadgradi okus testenin.
9. Testenine postrežemo z naribanim parmezanom in okrasimo s svežimi listi bazilike.

Dodaj odgovor

Sestavine

– 400 g svežih paradižnikov
– 2 stroka česna, drobno sesekljana
– 2 vejici sveže bazilike
– sol in poper po okusu
– olivno olje
– 300 g špagetov
– parmezan
– sveži listi bazilike za na konec

dekorativna in praktična stojala za nože