fbpx

svetovni dan medicinskih sester

Danes je prav poseben dan. ­čĺĽ Danes je svetovni dan medicinskih sester­čĹęÔÇŹ­čöČ. Globok poklon ┼że temu, da ste se v otro┼ítvu odlo─Źile za ta ─Źudoviti poklic. Takrat jaz nisem vedel niti ali bi bil pilot ali kitarist Ôťł­čÄŞ. Morda sem zato tako pogosto izvajal zra─Źne kitare (air guitar) na kav─Źu dnevne sobe, kjer sem imel svoj nami┼íljeni oder. Neko soboto sem pri skoku z ÔÇťodraÔÇŁ nerodno pristal na gle┼żnju. Zato smo morali na hitro prekiniti nami┼íljeni koncert, ter obiskati urgenco. Nekaj podobnega je leta kasneje naredi pevec Foo Fighters. Razen, da je on pri┼íel z zlomljeno nogo in mavcem nazaj, ter zadet od tablet nadaljeval koncert. Car. Jaz sem ob vrnitvi ÔÇťleÔÇŁ gledal risanke.

Ko nekdo zboli ali se po┼íkoduje in dobi pomo─Ź, se vedno zahvali medicinskim sestram. Vedno. Sploh ko so udele┼żeni otroci. Takrat je razlika med ┼íe ve─Źjim strahom in umirjenostjo malega bitja predvsem nasmeh na obrazu medicinske sestre. Medtem ko se njej najverjetneje po malem para srce. Pa petki pa svetki, pa no─Źne, pa vikendi. Delo z nestrpnimi in bolnimi ljudmi ter vedno bolj nestrpnimi in bolnimi navodili, kako naj delajo, sprejemajo. Morajo pa vse sprejeti. Tako navodila kot paciente. Ni druge.

┼Żivljenje so posvetile zdravju drugega in pri tem u┼żivajo. Kaj ni to lepo poslanstvo? Tudi sam imam ┼żeljo izbolj┼íati splo┼íno zdravje ljudi, zato predstavljam recepte, kjer se, izogibam cvrtju in belemu sladkorju. Manj je bolje.

Drage medicinske sestre, biv┼íe in prihodnje, hvala za potrpe┼żljivost, prijaznost in ustre┼żljivost. Hvala, hvala, hvala.

Si zaslu┼żite en velik ­čÖĆ.

Vse dobro
Sašo