fbpx

Kozice na rdečem buzaru

20220808 130547 min

Sestavine

600 g kozic
100 g paradižnika (1 večji)
2 dl belega vina
2 stroka česna
1 šopek peteršilja
1 jž drobtin
sol, poper, olivno olje

Priprava

 

Kozice splaknemo pod tekočo vodo. Odcedimo. Česen in peteršilj nasekljamo, paradižnike olupimo in narežemo. V ponvi na srednji temperaturi pogrejemo olivno olje in na njem popečemo kozice. Približno 2,5 minute na vsaki strani. Če jih imamo več, jih najprej vse popečemo.

Dodamo česen, da zadiši, peteršilj ter vsujemo narezane paradižnike. Vrnemo vse kozice v ponev. Zalijemo z vinom. Posujemo z drobtinami, pretresemo, pokrijemo in kuhamo na srednjem ognju 15 minut.

Če je omaka preredka dodaj malo drobtine, če je pregosta dodaj vino. Nekaj jo mora biti za pomakati kruh. Sol, poper po okusu.

2 thoughts on “Kozice na rdečem buzaru”

Dodaj odgovor

Sestavine

600 g kozic
100 g paradižnika (1 večji)
2 dl belega vina
2 stroka česna
1 šopek peteršilja
1 jž drobtin
sol, poper, olivno olje

E-KNJIGA 30 hitrih in preprostih obrokov