Kozice splaknemo pod tekočo vodo. Odcedimo. Česen in peteršilj nasekljamo, paradižnike olupimo in narežemo. V ponvi na srednji temperaturi pogrejemo olivno olje in na njem popečemo kozice. Približno 2,5 minute na vsaki strani. Če jih imamo več, jih najprej vse popečemo.
Dodamo česen, da zadiši, peteršilj ter vsujemo narezane paradižnike. Vrnemo vse kozice v ponev. Zalijemo z vinom. Posujemo z drobtinami, pretresemo, pokrijemo in kuhamo na srednjem ognju 15 minut.
Če je omaka preredka dodaj malo drobtine, če je pregosta dodaj vino. Nekaj jo mora biti za pomakati kruh. Sol, poper po okusu.
2 thoughts on “Kozice na rdečem buzaru”
Super okusen in izi recept! Priporočam. Mi smo si vse prste polizali 😋😁
O super. Hvala. Priporočam za drugič, da imate tudi kruh. 😅